Anonieme SMS versturen? Zo doe je dat + overzicht websites

Soms zouden we allemaal wel eens iemand een anoniem berichtje willen sturen. Maar met onze gebruikelijke contact apps is dat niet te doen: alles is aan ons telefoonnummer gekoppeld en weer terug te leiden naar jou.

Dus hoe kun je iemand een berichtje sturen en toch anoniem blijven?

Daar zijn gelukkig mogelijkheden voor, waaronder een anonieme sms versturen. Dat doe je met speciale online software of apps. Deze maken gebruik van SMS servers en zijn dus niet terug te leiden naar een individu.

Maar hoe doe je dat eigenlijk, welke sites of software heb je nodig? In dit artikel vertellen we je er alles over en kun je daarna gelijk dat anonieme berichtje versturen!

Anonieme SMS versturen

Tijd om er dieper in te duiken. Eigenlijk is zo’n anonieme SMS versturen dus super snel gedaan. Geen ingewikkelde software of trucjes nodig, gewoon via online sites. Waar je de keus hebt uit betaalde- en gratis diensten.

De prijzen voor een anonieme SMS lopen uiteen: we zien ze voor 1 euro tot en met 3 euro. Hieronder een lijstje met betaalde sites voor anonieme sms’jes:

  1. MrAnoniemeSMS.nl
  2. AnoniemeSMS.nl
  3. Stilletjes

Gratis anonieme sms versturen

Er zijn dus ook gratis anonieme SMS websites. Daar zitten natuurlijk wel addertjes onder het gras: deze websites willen natuurlijk alsnog aan je verdienen. Dus varieeren deze qua verdienmodel:

  • Je moet doorklikken naar adverteerders
  • Ze staan vol met advertenties
  • Ze installeren malware of andere ongewenste software

Hoe dan ook: links of rechtsom ‘betaal’ je er dus alsnog voor. En soms werken deze sites niet eens (ze versturen dus geen sms), goed om rekening mee te houden. Voordat je jouw SMS gaat versturen kun je dus voor jezelf afwegen of je echt die ene euro wil besparen. 😉

Wil je het toch proberen dan kun je gebruik maken van de volgende websites:

  1. GratisanoniemeSMS.nl
  2. Anoniemsturen.nl

Anonieme sms achterhalen

Is de afzender van een anonieme sms te achterhalen? Het antwoord is ja maar het is een lastige maar vooral tijdrovende klus om te doen.

Omdat een anonieme SMS via een sms server verstuurd wordt is de afzender geen telefoonnummer. Je moet eerst achterhalen (vaak via jouw telefoon provider) vanaf welke server de sms verstuurd is. Vervolgens kun je met het bedrijf waarvan de server is kijken of de verzender achterhaald kan worden.

En dat is nog niet zo makkelijk. Want deze SMS bedrijven hebben duizenden klanten en kunnen niet zomaar de gegevens van hun klant met jou delen. Dit doen ze meestal enkel wanneer hier een goede reden voor is, zoals bedreiging of een ander strafbaar feit.

Maar dan ben je er nog niet: deze klant is de eigenaar van een anonieme sms website waar de sms vanaf verstuurd is. Ook deze website moet je benaderen om de bekende gegevens van de oorspronkelijke verstuurder met jou te delen.

Al met al een tijdrovende klus waar je geen garantie hebt dat je alle gegevens ontvangt en kunt achterhalen wie jou een anonieme sms verstuurd heeft.

Een anonieme sms blokkeren

Ook een anonieme sms blokkeren is een lastig proces. In je smartphone kun je natuurlijk makkelijk contacten en afzenders blokkeren op basis van het telefoonnummer. Maar een anonieme sms wordt verstuurd vanaf een server zonder nummer.

Verstuurders van anonieme smsjes kunnen vaak zelf invullen wat de afzender moet zijn. En dat maakt het lastig om deze te blokkeren. Want de ene keer kan de afzender ‘Anoniem’ zijn, de andere keer ‘Jeweetwelwie’ om maar een voorbeeld te geven.

De enige werkende manier om anonieme sms berichten te blokkeren is door jouw telefoonnummer op een blacklist te laten zetten bij aanbieders van sms diensten.

Waarvoor kun je anonieme sms’jes gebruiken?

Anonieme sms berichten kun je voor van alles gebruiken en de mogelijkheden zijn eindeloos. De meest voorkomende redenen volgens online SMS diensten lees je hieronder.

Anonieme sms bij soa

Als je net de uitslag hebt van een SOA test en deze is positief dan wordt er geadviseerd om direct iedereen te informeren waar je recentelijk gemeenschap mee hebt gehad. Dat is geen pretje.. hier kan een anonieme sms de ideale oplossing zijn!

Even een standaard berichtje maken, nummers van je recente bedpartners erbij pakken en versturen maar! Tip: neem in dat geval wél een betaalde dienst.

Plaats een reactie