Anoniem bellen zonder nummerherkenning, zo doe je dat

Je kunt op tal van manieren anoniem bellen zonder dat jouw nummerherkenning tevoorschijn komt. Fascinerend, nietwaar?

In het digitale tijdperk waarin we leven, is privacy een steeds kostbaarder goed geworden. Of je nu wilt voorkomen dat bedrijven je nummer bemachtigen, je iemand wilt verrassen of simpelweg je privacy wilt waarborgen; de mogelijkheid om anoniem te bellen komt altijd van pas.

In dit how-to artikel nemen we je stap voor stap mee in de wondere wereld van het anoniem bellen. Bereid je voor om te leren hoe je met vertrouwen en discretie kunt telefoneren zonder je identiteit prijs te geven.

Alles over anoniem bellen

Je kunt op verschillende manieren anoniem bellen op je mobiele telefoon, zowel op een iPhone als op een Android-toestel. Hier zijn enkele manieren om nummerherkenning uit te schakelen:

 • Voeg *31# toe vóór het nummer dat je wilt bellen.
 • Ga naar de instellingen van je telefoon en schakel de optie “Nummerherkenning” uit.
 • Gebruik een app die anoniem bellen mogelijk maakt, zoals “Hide Caller ID” voor iPhone of “Nummerweergave blokkeren” voor Android.

Als je vanaf een vaste telefoon of vaste lijn anoniem wilt bellen, kun je het beste contact opnemen met je telefoonprovider om te kijken welke opties zij bieden.

Wat is anoniem bellen?

Anoniem bellen betekent dat je belt zonder dat jouw telefoonnummer zichtbaar is voor de ontvanger. Hierdoor wordt het nummer weergegeven als “onbekend nummer” op de telefoon van de ontvanger. Dit kan handig zijn als je niet wilt dat anderen jouw nummer zien, bijvoorbeeld als je zakelijk belt met je eigen telefoon.

Op deze manieren kan je bellen zonder nummerherkenning

Als je anoniem wilt bellen, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Hieronder staan vijf manieren om te bellen zonder nummerherkenning.

Eenmalig anoniem bellen

Als je maar Ă©Ă©n keer anoniem wilt bellen, kan je dit doen door #31# voor het telefoonnummer in te voeren. Volg deze stappen om eenmalig anoniem te bellen:

 1. Open de bel-app van je mobiele telefoon.
 2. Ga naar het scherm waar je het telefoonnummer intoetst.
 3. Typ eerst #31# in.
 4. Typ nu het telefoonnummer in dat je anoniem wilt bellen.
 5. Druk op Bellen.
 6. Je belt nu anoniem.

Een bepaald nummer altijd onbekend bellen op een iPhone

Als je een bepaald nummer altijd anoniem wilt bellen op je iPhone, kan je #31# voor het telefoonnummer in de Contacten app invoeren. Zo kan je altijd een specifiek nummer anoniem bellen met een iPhone:

 1. Open de Contacten app.
 2. Zoek het contact dat je altijd anoniem wilt bellen.
 3. Druk op het contact.
 4. Druk rechtsboven op Wijzig.
 5. Druk op het telefoonnummer.
 6. Voeg aan het begin #31# toe als het een Nederlands nummer is.
  1. Is het een buitenlands nummer? Voeg dan het landnummer van dit land toe tussen de twee hekjes. Bijvoorbeeld voor België: #32#.
 7. Druk op Gereed.
 8. Je belt dit nummer nu altijd anoniem.

Altijd een bepaald nummer geheim bellen op een Samsung of andere Android telefoon

Als je een bepaald nummer altijd anoniem wilt bellen op je Samsung of andere Android telefoon, kan je #31# voor het telefoonnummer in de Contacten app invoeren. Zo doe je dat:

 1. Open de Contacten app.
 2. Zoek het contact dat je altijd anoniem wilt bellen.
 3. Druk op het pennetje om het contact te bewerken.
 4. Selecteer het telefoonnummer.
 5. Voeg aan het begin #31# toe als het een Nederlands nummer is.
  1. Is het om buitenlands nummer? Voeg dan het landnummer van dit land toe tussen de twee hekjes. Bijvoorbeeld voor Duitsland: #49#.
 6. Druk op ‘Opslaan’.
 7. Je belt dit nummer nu altijd zonder nummerherkenning.

Hoe kan je altijd privé bellen met een iPhone?

Als je wilt dat mensen je nummer nooit zien als je ze belt, kan je je iPhone zo instellen dat je altijd privé belt. Zo werkt dat:

 1. Open de Instellingen app van je iPhone.
 2. Ga naar Telefoon.
 3. Tik op Nummerherkenning.
 4. Schuif de slider naar links, zodat hij niet meer groen is.
 5. Je belt vanaf nu altijd anoniem op je iPhone.

Altijd anoniem bellen op een Samsung of andere Android telefoon

Ook op je Samsung of andere Android telefoon kan je afgeschermd bellen. Zo doe je dat:

 1. Open de Telefoon app van je Android telefoon.
 2. Druk op de 3 puntjes.
 3. Druk op Instellingen.
 4. Ga naar Aanvullende services.
 5. Druk op Beller-id weergeven.
 6. Kies nu de optie Nummer verbergen.

Goed om te weten: er zijn veel verschillende versies van Android. Misschien werkt het op je telefoon iets anders.

Wanneer is anoniem bellen handig?

Als je je telefoon voor werk gebruikt of niet wil dat anderen je nummer hebben, kan anoniem bellen handig zijn. Zo behoud je je privacy tijdens oproepen.

Tot slot: belangrijk om te weten over bellen zonder nummerherkenning

Wanneer je anoniem belt, wordt jouw nummer niet getoond aan de ontvanger. Providers kunnen echter wel het afgeschermde nummer zien om misbruik te voorkomen.

Als je lastiggevallen wordt door iemand die zonder nummerherkenning belt, kan je jouw provider vragen om dit te stoppen. De provider zal dan contact opnemen met de anonieme beller.

Als je gebeld wordt door een niet anoniem nummer, kan je het telefoonnummer nagaan. Sommige providers bieden aanvullende services zoals terugbellen en klantenservice, zoals Ziggo en KPN.

Veelgestelde vragen

Hoe bel ik anoniem met mijn vaste lijn?

Als je anoniem wilt bellen met je vaste lijn, kun je gebruik maken van de nummerherkenning functie. Dit betekent dat het nummer van de persoon die je belt niet wordt weergegeven op het scherm van de ontvanger. Om anoniem te bellen, toets je *31# voor het nummer dat je wilt bellen.

Hoe bel ik anoniem met mijn mobiel?

Als je anoniem wilt bellen met je mobiel, kun je ook gebruik maken van de nummerherkenning functie. Dit betekent dat het nummer van de persoon die je belt niet wordt weergegeven op het scherm van de ontvanger. Om anoniem te bellen, toets je #31# voor het nummer dat je wilt bellen.

Hoe zet ik anoniem bellen uit op Vodafone?

Als je anoniem bellen wilt uitschakelen op Vodafone, kun je dit doen door de klantenservice te bellen. Zij kunnen deze functie voor je uitschakelen.

Hoe bel ik eenmalig anoniem?

Als je eenmalig anoniem wilt bellen, kun je gebruik maken van de nummerherkenning functie. Dit betekent dat het nummer van de persoon die je belt niet wordt weergegeven op het scherm van de ontvanger. Om eenmalig anoniem te bellen, toets je #31# voor het nummer dat je wilt bellen.

Kan anoniem bellen worden achterhaald?

Hoewel het mogelijk is om anoniem te bellen, kan dit in sommige gevallen worden achterhaald. Als er bijvoorbeeld sprake is van een strafrechtelijk onderzoek, kan de politie de provider vragen om het nummer van de beller te achterhalen.

Hoe kan ik anoniem bellen vanuit België?

Als je vanuit België anoniem wilt bellen, kun je gebruik maken van de nummerherkenning functie. Dit betekent dat het nummer van de persoon die je belt niet wordt weergegeven op het scherm van de ontvanger. Om anoniem te bellen, toets je #31# voor het nummer dat je wilt bellen.

Plaats een reactie